Autó fényezése – Mikor van rá szükség?

Autó fényezése? Biztosan rengeteg személlyel előfordult már, hogy gépjárművük részére valamilyen oknál fogva autófényezés vagy karosszéria javítás folyamataira volt szükség. Ilyen helyzetekben természetesen felmerül a fontos kérdés, hogy vajon hova is vigyük gépjárművünket, hiszen sem a minőség, sem a munka ára nem elhanyagolandó szempont egy ekkora munka során. Nem elhanyagolható szempont hiszen, hogy nem mindenhol figyelnek oda a minőségre, vagy éppen az árszabás nem túl költséghatékony. Éppen emiatt fontos tisztában lenni bizonyos tényezőkkel, amikor autófényezés vagy karosszéria javítás előtt állunk.

Fényező műhely – Mikor szükséges meglátogatnom?

Gépjárművünket számtalan okból adódóan is vihetjük egy fényezőműhely területére. A kopott, az idő múlása során mattá változott festés minden, csak nem esztétikus. Az évek leforgása alatt az időjárási körülmények, mint a változékony időjárás, a nap UV-sugárzása, a felverődő kavics, por és persze a korrózió komoly károkat tud eredményezni az autót fedő festésen, emiatt az elveszti újszerű esztétikáját, és egyre kevésbé lesz ellenálló ezeknek a körülményeknek.

A másik sűrűn előforduló ok az a sérülés szokott lenni, amely nem csupán a festést, de a karosszériát is károsítja kisebb vagy nagyobb mértékekben. Ilyen esetekben autófényezés esetén nem csupán új festést szükséges felhelyezni, de az adott hibát is orvosolni szükséges egy karosszéria lakatosműhely közreműködésével. Harmadik lényeges oka az autófényezés folyamatának, az pedig ha meguntuk a gyárilag felvitt színt és valami újra vágyunk. Ilyen esetekben azonban nem csak az autófényezés fontos, de az adott változásokat be szükséges jegyeztetni a műszaki adatokhoz, amely további költségeket és utánajárást von maga után.

Autófényezés – Hogyan is zajlik?

Lássuk, hogy hogyan is zajlik és megy végbe a gyakorlatban az autófényezés folyamata. Első körben ajánlott körülnézni a fényezőműhely kínálatok között, és árajánlatokat kérni az alapján, hogy milyen mértékű az autófényezés nagysága. Ha megtaláltuk a megfelelő fényezőműhely helyszínt és megegyeztünk az autófényezés árak felől, akkor a gépjárművet odavisszük, ahol nekilátnak az előkészítésnek. Először is a szakembereknek el szükséges távolítaniuk az összes olyan elemet az autóról, amely nem lesz festve, és akadályozhatja az autófényezés folyamatát. Ez természetesen attól is függ majd, hogy a gépjármű csak külső, vagy teljes körű autófényezés folyamatában részesül majd.

Külső munkálatok esetében csupán azon elemeket szükséges leszerelni, amelyek közvetlenül akadályozzák az autófényezés folyamatát, mint esetleg a lökhárítók, kilincsek, üvegek, lámpák, szellőzők és egyéb hasonló, mozgatható alkatrészek. Teljes körű autófényezés esetében azonban szinte az összes olyan elemet el kell távolítani, amely nem a karosszériához tartozik, beleértve a motort is, amelynek a kivétele és visszahelyezése elég körülményes, éppen emiatt több időt és pénzt vesz igénybe.

Válassza lakatosműhelyünket profi autófényezés és karosszéria javítás végett Budapest 14. kerületében, kedvező árak mellett!