Miért bízza profi szakemberre autója fényezését?

Miért jobb profikra bízni autója fényezését? Az autófényezés bármely autótulajdonos számára egy roppant fontos, valamint kényes kérdés. Nem hiába, hiszen mindenki arra vágyik, hogy gépjárműve makulátlan és gyönyörű állapotban tudjon közlekedni az utakon. Rengetegen éppen emiatt otthon a saját garázsukban vágnának bele legszívesebben a dologba. Azonban annak ellenére, hogy az autófényezés a kezdők számára egy meglehetősen egyszerű dolognak tűnik, a gyakorlatban egyáltalán nem az.

Az autófényezés menete profi autófényező által!

Állapotfelmérés

Ha elvisszük a megfelelő autófényező szakemberhez gépjárművünket, minden műhely területén tartanak egy előzetes állapotfelmérést a jármű állapota végett. Majd a szép és tartós autófényezés alapja – a minőségi alapanyagokkal párhuzamosan – a precíz előkészítés, ezért mindenképp először szükséges lesz megvizsgálni az autót. Ennek a folyamán kiderül, hogy milyen esetleges lakatosmunkákat szükséges elvégezni a karosszérián, és milyen jellegű fényezésre van szükség.

Először is el szükséges távolítani a gépjárműről az összes olyan elemet, amely akadályozná a munkát, mint például a díszlécek, lökhárítók, kilincsek minden helyzetben lekerülnek az autóról. A lámpákat, indexeket, ablaküvegeket, lökhárítókat és a további alkatrészeket csupán abban az esetben kell leszedni, ha azt a karosszériaelemet is fényezni kell, amelyikre telepítették őket.

Abban az esetben, ha az autófényezés folyamatából ez a lépés kimarad, a végeredmény nem lesz makulátlan. Ha úgy kezdjük meg ugyanis fényezni az autót, hogy nem szedtük le, amit le kellett volna, a festék az idő múltával felhólyagosodik majd. Ha belső festésre is szükség van – ez a legtöbb esetben teljesen új színre festésnél vagy komoly amortizációnál szükséges -, akkor pedig a motort, a csomagteret és a falcokat, vagyis mindent ki kell szerelni a gépjárműből.

Autója fényezése – a gépjármű előkészítése

Az autófényezés folyamata mentén a következő lépés a csiszolás és alapozás. A karosszéria javítás során is roppant lényeges egy megbízható szakember. Egy remek lakatos mester képes megtartani az eredeti ívét és formáját az autónak, továbbá helyre is képes állítani a lemez merevségét a lehető legkevesebb kittel. A minimális kitt használata nagyon fontos, hiszen a karosszéria fémtől különbözik annak hőtágulása, ezért később egyszerűen a felesleg leválhat az autóról.

Autófényezés folyamata

Ezután pedig elérkeztünk a tényleges fényezés folyamatához. A folyamatot egy erre speciálisan kialakított fényezőkabinban hajtjuk végre, amely megfelelő hőmérsékletet tud biztosítani a folyamathoz. Az otthoni körülmények között kivitelezett autófényezés kezdőknek azért sem ajánlott, hiszen nem tudják kizárni a munka során a levegőben lévő apró porszemeket és szennyeződéseket.

Cégünket kárfelvétel, kárügyintézés profi kivitelezése miatt is keresheti!